EnglishValencià

La nova cuina de la “fava” al Poble Nou de Benitatxell: 16 receptes que fusionen sabors del món.

09 abril 2019

Huit restaurants reinterpreten la tradició i creen meravelles gastronòmiques com a falàfel, pa indi o hamburgueses veganes. El públic podrà degustar aquestes originals tapes aquest diumenge 7 d'abril, al migdia, en la Plaça  de les Pesqueres.   

Un altre dels atractius serà el concurs de vins casolans que organitza la Associació de Veïns –vins negres i blancs- elaborats amb raïm cultivat al poble, a més dels concursos per a “la fava més llarga” i la “fava de més gallons”.

La “fava” del Poble Nou de Benitatxell té un esperit viatger. Mescla bé amb les tradicions gastronòmiques dels cinc continents. Bona prova d'això són les “tapifaves” pobleres del MitjafavaFest’19 que es van presentar ahir en Espai Molí. Els restauradors del municipi continuen innovant amb sorprenents plats cada vegada més refinats, originals i viatgers com el falàfel, el pa indi, o el baobao. Unes tapes que exploren tota la potencialitat gastronòmica d'un producte tan natural i tan autòcton com la "fava". Totes les receptes porten com a ingredient protagonista a la fava, un llegum autòcton que ja és pura identitat en el municipi.

Les esperades “tapifaves” podran degustar-se aquest diumenge, 7 d'abril, en la Plaça de les Pesqueres amb la música de Jazzmàtics. El Poble Nou de Benitatxell es convertirà en un aparador culinari en el qual no faltarà un showcooking del xef Alberto Ferruz, del BonAmb, amb dues estreles Michelin i 3 Sols Repsol. La regidoria de Promoció Econòmica ha llançat, a més, el quart receptari de faves gratuït que inclou totes les tapes que es podran degustar en la present edició. “És increïble que a partir d'un llegum tan humil es puguen elaborar plats tan refinats i sofisticats. Estic convençuda que els veïns i visitants gaudiran de la jornada i de les creacions gastronòmiques en forma de tapa que condensen les cuina tradicional amb la més innovadora” ha avançat Maite Roldán.

Els visitants podran degustar tapes tan suggeridores com les que proposa el Tribus Diner: la “hamburguesa de fava amb allioli vegà” o el “pa indi de fava amb hummus de fava”. La fava és excel·lent també per a rebosteria i nous bescuits com el de xocolate i faves tornaran a sorprendre. En altres casos el llegum viatjarà a geografies  tan llunyanes com Àsia amb el “baozi de fava” del restaurant Beniasia. La fava també casa amb la cuina texmex, el “*hili amb carn i fava” del Bar El Mercat és un bon exemple. Aquest bar de mercat també oferirà una crema de faves al curri verd amb crema de coco. La Trillaora sorprén enguany amb un “falàfel” i un “flam de faves”. Tampoc faltaran les innovacions de plats de tota la vida com la “sépia amb fava” o la “coca amb samfaina de faves i ou de guatla” de La cuina de Xaro. El “cruixent de brick amb fava i gambes” i el “rotllet de faves sacsades” del restaurant La Cumbre són també bons exemples de fusió de tradició i avantguarda. La pizzeria Antiquary tampoc deixa indiferent amb la seua “mini pizza vegetariana de faves tendres i escalivada” i el seu “cruixent de faves i anxoves”. Finalment, no podien faltar les “pilotes de faves amb caldo” i les “croquetes de fava amb crema de pésols” de Ca Toni Monica.

El Poble Nou de Benitatxell reivindica així un producte vegetal, la fava, que té una excel·lent textura per a la cuina creativa i que és excel·lent en totes les dietes pels seus alts valors nutricionals. Un altre dels atractius d'aquest diumenge serà l'actuació de “Jazzmàtics” i el concurs de vins casolans que organitza l’Associació de Veïns –vins negres i blancs- elaborats amb raïm cultivat al poble, a més dels concursos per a “la fava més llarga” i la “fava de més gallons”. Per descomptat, les tapes de fava a preus populars que proposen els bars i restaurants del municipi es portaran la palma quan s'acoste el migdia.

La VII Festa del Vi i la Fava, que enguany ha passat a dir-se MitjafavaFest’19 i ha ampliat la seua programació a deu dies, està organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica, a càrrec de Maite Roldán. La nova aposta manté l'essència i incorpora novetats com la projecció d'un documental, enoliteratura, activitats infantils, una fira d’artesania i el festival Rock&Fava del dissabte, 6 d'abril, a la vesprada i nit. Més informació en www.mitjafava.es

Ús de cookies

Aquest web utilitza cookies própies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si tanca aquest missatge, considerarem que accepta la nostra política de privacitat.