EnglishValencià

Tere Devesa i Gabriel Pastor guanyen el concurs de la “fava més llarga” i la de “més gallons” del MitjafavaFest del Poble Nou de Benitatxell.

09 abril 2019

Una fava de 51 centímetres, de Tere Devesa, s'alça amb el premi a la “fava més llarga”. Destaca la irrupció de les dones en el sistema productiu agrari local. Les “tapifaves” i el receptari de faves van volar.

El concert de “Jazzmàticks” i el menjar popular d'arròs sec amb faves van completar un matí immillorable que va reivindicar els productes més autòctons del municipi. Pel que fa al premi a la “fava amb més gallons”, 10 gallons" li van donar el triomf a Gabriel Pastor.

Ni la tempesta va poder amb el MitjafavaFest, un festival que des de la humilitat s'ha guanyat el cor de la Marina Alta. Centenars de veïns i visitants van gaudir ahir d'un esplèndid matí amb dos dels productes més típics del Poble Nou de Benitatxell, el vi i les faves. El Festival Rock&Fava va gaudir també d’un gran èxit de participació. Va ser una gran nit de música en viu i tapes amb els grups The Soulomonics, Nucs, La Fúmiga i Atupa. Per als més menuts i menudes va actuar el grup Canta Canalla, el dissabte 6 d'abril a les 17.30 hores.

Ahir diumenge, 7 d'abril, les faves del Poble Nou de Benitatxell van estar presents en l'àrea gastronòmica amb les “tapifaves”, també en el concurs de la fava més llarga i amb més 'gallons' i en el taller de cuina per a xiquets i xiquetes MasterFavaXef. Una fava de 51 centímetres, de Tere Devesa, es va alçar amb el premi a la “fava més llarga”, pel que fa al premi a la “fava amb més gallons” 9 “gallons” li van donar el triomf a Gabriel Pastor.

Un altre dels atractius va ser el concurs de vins elaboració casolana i tradicional organitzat per la Associació de Veïns. El tast la va realitzar un jurat compost per experts del món de l'enologia i viticultura. El jurat va declarar guanyadora del vi blanc a Pura Bolufer, resultant segon Andrés Beltrán. Els premis del vi negre van ser per a Pepa García, en primer lloc, i per a Guillermo Gilabert, en segon. Per al vi moscatell van recaure en Miquel Almenara i Pepa García. I per al vi “giró” en Antonio Català i Sebastián Gómez Galera. L'Ajuntament va felicitar a tots els participants per la qualitat dels seus brous i per mantenir viva la tradició del vi artesanal en el municipi.

El concert de “Jazzmàticks”, la fira popular d’ artesanía i el menjar popular d'arròs sec amb faves van completar un matí immillorable que va reivindicar els productes més autòctons del municipi. Un aparador gastronòmic en el qual restaurants del Poble Nou de Benitatxell van reinventar cuina creant tapes, en alguns casos de geografies tan llunyanes com Àsia o Mèxic, amb la fava com a ingredient principal. Les “tapifaves” no va decebre a ningú. Tothom va repetir. Els restaurants poblers van sorprendre amb tapes innovadores i van demostrar les múltiples possibilitats d'aquesta llegum típica poblera. Els visitants van esgotar les existències d'aquests exquisits plats. L'Ajuntament va crear, a més, el quart receptari de faves que també va volar.

Ús de cookies

Aquest web utilitza cookies própies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si tanca aquest missatge, considerarem que accepta la nostra política de privacitat.