EnglishValencià

El Poble Nou de Benitatxell proposa viure el MitjaFava Fest des de casa

13 d'abril 2020

  • Davant la crisi sanitària que ha impedit celebrar amb normalitat l’esdeveniment, les regidories d’Agricultura i Promoció Econòmica i Cultura han ideat una programació per gaudir de la festa des de casa
  • Reptes culinaris, concursos, engalanament de balcons, projeccions de documentals o trobades virtuals són algunes de les propostes del programa

La crisi sanitària pel Covid-19 no ha pogut amb un dels esdeveniments anuals més emblemàtics del Poble Nou de Benitatxell. Si la gent no pot anar a la festa, que la festa vaja a casa. I així s’ha fet. Del 13 al 19 d’abril, les regidories d’Agricultura i Promoció Econòmica i Cultura han ideat una completa programació per gaudir del MitjaFava Fest des de casa, amb reptes culinaris, concursos, engalanament de balcons, projeccions de documentals o trobades virtuals que s’hauran de compartir a les xarxes socials etiquetant al facebook de l’ajuntament i utilitzant el hastag #socmitjafava.

El festival començarà el proper dilluns 13 amb la Setmana Gastronòmica de la Fava, amb la qual es convida a veïns i veïnes a preparar els seus plats preferits amb fava i compartir les fotos o vídeos a les xarxes. Així mateix, durant tota la setmana també estarà actiu el concurs de dibuixos infantils ‘Benitatxell pinta la fava’, dirigida xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys. Els dibuixos han de ser de temàtica relacionada amb la fava poblera i s’han d’enviar al correu comunicacio@elpoblenoudebenitatxell.org indicant el nom i la data de naixement. Hi haurà premis per als tres dibuixos finalistes.

El divendres 17 d’abril encetarà un cap de setmana ple d’activitats. A les 18:00h serà l’engalanament oficial de balcons, terrasses i façanes, les fotos dels quals s’hauran de penjar a les xarxes socials. Hi haurà premi per a les tres millors propostes. Més tard, a les 20:30h, es projectarà en directe al Facebook de l’ajuntament el documental ‘Sembra, menja i estima la fava poblera’, de Paco Soto i Empar Ferrer.

El dissabte 18 serà el dia més complet amb quatre propostes diferents. A les 11:00 hores tindrà lloc l’engrunament de faves. La iniciativa pretén incitar a la ciutadania a gravar-se demostrant les seues destreses pronunciant el lema ‘Orgull mitjafava!’. A les 12:00h serà l’hora del ‘Vermut telemàtic’, que convida a compartir el vermudet o qualsevol variant amb amics a través de videotrucada. Per la vesprada, a partir de les 18:00 hores, es celebrarà el ‘Tardeo pobler’, on s’ha de preparar alguna tapa per gaudir-la amb una cerveseta, un vi o un refrigeri. I per a acabar la jornada, es proposa eixir als balcons i dedicar els aplaudiments als llauradors i llauradores.

Per a acabar la setmana, el diumenge 19 d’abril el programa proposa eixir als balcons a  les 12:00 hores i cantar l’himne ‘Soc mitjafava’, de Toni Català. I a l’hora de dinar, a les 14:00h, es convida a cuinar una paella amb fava poblera i compartir-la amb tothom.

Ús de cookies

Aquest web utilitza cookies própies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si tanca aquest missatge, considerarem que accepta la nostra política de privacitat.