EnglishValencià

Èxit virtual del ‘Mitjafava Fest a casa’

21 d'abril 2020

  • Mitjançant el hastag #socmitjafava i a través dels canals habilitats, s'han compartit més de 80 fotos i vídeos de dibuixos infantils, plats amb fava poblera o balcons i terrasses engalanats

Com tots els anys des de fa huit edicions, el Mitjafava Fest anava a ser el gran esdeveniment d'abril al Poble Nou de Benitatxell. L'alerta sanitària ha truncat, com en tots els esdeveniments del llarg i ample del nostre país, els plans previstos. Però no ha pogut amb l'esperit i la germanor poblera, que han fet d'aquesta festa tot un èxit virtual.

La ciutadania ha participat de les propostes activament per les xarxes socials. Mitjançant el hastag #socmitjafava i a través dels canals habilitats per a enviar els diferents recursos gràfics, s'han compartit més de 80 fotos i vídeos. Des dels dibuixos dels més xicotets per al concurs ‘Benitatxell pinta la fava’ fins als deliciosos plats amb fava o el engalanamnt de balcons, terrasses i façanes.

Durant tota la setmana del 13 a 19 d'abril, es proposava a veïns i veïnes participar en la Setmana Gastronòmica de la Fava i en el concurs infantil ‘Benitatxell pinta la fava’. En tots dos casos, enviant fotos dels plats cuinats amb fava i dels dibuixos dels més xicotets. Tres seran els premis per als finalistes del concurs, que s'anunciaran en els pròxims dies a través de les xarxes socials.

Però ha sigut el cap de setmana quan s'ha viscut de forma més intensa aquesta festa. El divendres 17 d'abril va començar amb l’engalanament oficial de balcons, terrasses i façanes, per als quals també hi haurà premi per a les tres millors propostes. Més tard, a les 20:30h, es va projectar en directe en el Facebook de l'ajuntament el documental ‘Sembra, menja i estima la fava poblera’, de Paco Soto i Empar Ferrer.

El dissabte 18 va ser el dia més complet amb quatre propostes diferents. A les 11.00 hores va tindre lloc l’engrunament de faves, que va convidar a la ciutadania a gravar-se o fer-se fotos demostrant les seues destreses pronunciant el lema ‘Orgull mitjafava!’. A les 12:00h va ser l'hora del ‘Vermut telemàtic’, i a la vesprada, es va celebrar el ‘Tardeo pobler’. Per a acabar la jornada, es va proposar eixir als balcons i dedicar els aplaudiments de les 20:00h als llauradors i llauradores.

La setmana va acabar, com no podia ser d'una altra manera un diumenge, amb una bona paella amb fava poblera. Nombroses van ser les delicioses propostes que va cuinar la gent a les seues cases i que es van compartir a través de les xarxes socials.

Ús de cookies

Aquest web utilitza cookies própies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si tanca aquest missatge, considerarem que accepta la nostra política de privacitat.