EnglishValencià

La fava poblera torna a ser protagonista d’un Mitjafava Fest adaptat a les restriccions de la COVID-19

07 abril 2021

  • Del 19 al 25 d’abril, destaquen les Jornades Gastronòmiques de la Fava, l’actuació musical de Dani Miquel o el concurs de ‘la fava més llarga’ i la ‘fava de més gallons’, entre d’altres
  • Durant tot el mes d’abril es poden visitar els aparadors del I Concurs d’ ‘Escaparates’ #socmitjafava

La fava poblera torna a ser protagonista, un any més, del calendari cultural i festiu del mes d’abril al Poble Nou de Benitatxell. Amb una programació adaptada a les restriccions per la COVID-19, el Mitjafava Fest ofereix del 19 al 25 d’abril nombroses propostes.

Com no podia ser d’altra manera, la vessant gastronòmica cobra especial rellevància amb les Jornades Gastronòmiques de la Fava, amb les que cada dia de la setmana un restaurant del poble oferirà un suculent plat d’arròs amb fava pelà per a dinar.

Entre setmana hi ha programades també dos activitats: les Jornades tècniques de difusió sobre els drets de les persones consumidores, que tindran lloc el dimarts 20 d’abril a les 11:00h al Centre Social, i la presentació del Banc de Terres del Poble Nou de Benitatxell, que serà el divendres 23 d’abril al Centre Social a les 19:30h.

Però els plats forts s’han reservat per al cap de setmana. El dissabte 24 arrancarà amb la ruta ‘Moscatell amb els 5 sentits’, per a la qual és necessària la inscripció prèvia al telèfon 615 39 82 38. Per la vesprada, l’actuació de Dani Miquel convida als més menuts i les seues famílies a gaudir d’una estona de música i diversió. Serà a les 17:30h a la plaça de les Pesqueres. I més tard, a les 20:00h al Centre Social, es projectarà el documental ‘Almansa 1707. De la revolta a la repressió’.

El diumenge 25 es donarà per finalitzada la programació del Mitjafava Fest 2021. A les 12:00 a la plaça de les Pesqueres, tindrà lloc l’activitat ‘Música a la vi’ amb l’actuació de Carles Belda. Oferirà una degustació musical de cançons populars que han acompanyat al llarg dels anys la cultura del vi a casa nostra. Cantarà i s’acompanyarà dels seu acordió. També hi haurà un tast de vins a càrrec de l’associació d’agricultors Biomoscatell.

Les xarxes socials de l’Ajuntament acolliran a les 13:00h la presentació de dos receptes de cuina elaborades amb faves a càrrec dels xefs locals Pablo Bisquert i Jairo Pascual. I a les 15:00h es revelaran els noms dels guanyadors del Concurs de la Fava més llarga i la Fava de més gallons. Per a participar s’han de presentar les faves concursants a l’oficina de Turisme del 19 al 23 d’abril en horari de 10:00 a 15:00h. El premi serà de 100€ per a cada modalitat.

A més, durant tot el mes d’abril es poden visitar els aparadors del I Concurs d’ ‘Escaparates’ #socmitjafava, amb el que es pretén omplir els carrers del municipi de color i ambient festiu i, a la vegada, donar un xicotet impuls als negocis locals que tan afectats s’han vist pels efectes econòmics de la pandèmia. Hi haurà premis de 1.000, 500 i 250 euros per als tres millors aparadors. A més, només pel fet de participar, tots els establiments rebran una recompensa de 200 euros.

Els comerços participats són: Mercat Municipal (Cala Flors, La tendeta d’Amparo, La peixateria del Mercat, La carnisseria del Mercat, Dulce Oriente), Carnisseria Gourmeating, Locutorio Akram, Forn Mónica, K-Xuli, Supermercat Coaliment, Verónica Catalá Veterinària, Distribuciones Soler, Restaurante Pizzería Antiquary, Aloe Moda, Vicente Devesa S.L., La Trillaora, Moblestock, Peluquería Cris, Ca Toni Mònica, Haarstudio Alexandra, Moraig Viajes, iTecclima, Bar Aco Iris, Ferrohogar Benitachell, Villas CostaMar, Restaurante La Cumbre i Bar-Restaurante Como en Casa.

Ús de cookies

Aquest web utilitza cookies própies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si tanca aquest missatge, considerarem que accepta la nostra política de privacitat.